Mane pakerėjo lašišos karpačio. Dalinuosi dar viena jo versija.
Reikės:
- 500g šviežios lašišos file be kaulų
- 1 citrinos sulčių
- druskos
- pipirų
- 1 šaukšto austrių padažo
- 1 didelio šaukšto mažųjų kaparėlių
- šviežių krapų
Gaminame:
Lašisos gabalėlį įkišame į šaldymo kamerą 30-40 min. Išėmę nuplauname ir gerai nusausiname.
Išėmę lengvai sustingusią lašišą supjaustome ją kaip galima plonesniais griežinėliais ir sudėliojame į lėkštę.
Viršų pabarstome druska, pipirais, krapais pašlakstome gausiai citrinos sultimis ir austrių padažu. Druskos ir citrinos sulčių negailėkite.
Įkiškite į šaldytuvą 2-3 val.
Ši karpačio versija patiko net išrankiausiems.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą