Artėjant didžiausioms metų šventėms pradedu repetuoti keletą patiekalų Kūčių vakarui. Senokai pasvajodavau apie lašišos karpačio ir štai jis čia.
Reikės:
- 400g šviežios lašišos
- 1/2 citrinos sulčių
- druskos
- pipirų
- 1/2 arbatinio šaukštelio balzamiko acto
- 1 didelio šaukšto mažųjų kaparėlių
Gaminame:
Lašisos gabalėlį įkišame į šaldymo kamerą 30-40 min. Išėmę nuplauname ir gerai nusausiname.
Išėmę lengvai sustingusią lašišą supjaustome ją kaip galima plonesniais griežinėliais ir sudėliojame į lėkštę.
Viršų pabarstome druska, pipirais, pašlakstome gausiai citrinos sultimis ir balzamiko actu. Druskos ir citrinos sulčių negailėkite.
Įkiškite į šaldytuvą 15min., o tada į stalą.
Mums buvo labai skanu ir tikrai kartosime šį patiekalą Kūčių vakarą.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą