Sekmadienio pietums gaminu vitaminų dozę - salotos su špinatais, ridikėliais ir lašiša.
Reikės:
- 150g. sūdytos lašišos
- 100g. iceberg salotų
- skardinės juodųjų alyvuogių (nebūtina)
- 1 pomidoro
- 2 nedidelių agurkų
- 10-14 ridikėlių
- 100g. mažų špinatų lapelių
- 1 raudonos paprikos
- 1 citrinos
- 50g. fetos sūrio (nebūtina)
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus (nebūtina)
Gaminame:
Suplėšome salotas ir sudedame į lėkštes. Ant viršaus dedame špinatų lapelius (aš jų nesmulkinu).
Susipjaustome agurką, papriką stambiais kubeliais ir sudedame į lėkštes.
Ridikėlius pjaustome griežinėliais, pomidorus skiltelėmis - jie taip pat keliauja į lėkštes.
Ant viršaus dėliojame sūdytos lašišos gabalėlius ir alyvuoges.
Viską pašlakstome citrinos sultimis ir pabarstome fetos sūrio trupiniais.
Viską dar galima pagardinti alyvuogių aliejumi, nors man užtenka citrinos sulčių.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą