2013 m. spalio 14 d., pirmadienis

Obuolių pyragas

Ši receptą aš pasiskolinau iš savo sesers, o ji iš draugių. Galiausiai, kažkada interneto platybėse pastebėjau, kad šį receptą vadina "Šarlotės" vardu. Šį kartą receptas truputį modifikuotas ir turi švelnų migdolų prieskonį.
buoliu pyragas su migdolais

Reikės:
- 5 vidutinio dydžio obuoliai;
- 2 šaukštai miltų
- 5-6 šaukštai cukraus
- 4 kiaušiniai
- 1/2 šaukštelio vanilinio cukraus
- malto cinamono
- 50g migdolų drožlių (nebūtina)

Gaminame:
Pasiruošiame obuolius: juos supjaustome, išimame sėklas, galima nulupti odelę (aš to nedarau, nes nemėgstu, kai obuoliai sukepa į košę).
Supjaustytus obuolius sudedu į kepimo formos dugną (forma stačiakampė 26cm).
Obuolius pabarstau cukrumi (2 šaukštus) ir cinamonu. Taip pat suberiame migdolų drožles.
Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų.
Į trynių masę dedame 2 šaukštus cukraus, vanilinį cukrų ir viską plakame kol masė pasipūs ir taps šviesi ir standi. Į masę dedame miltus ir išmaišome.
Įjungiame orkaitę, kad įkaistų iki 200C.
Į baltymus dedame 1 šaukštą cukraus ir plakame iki standžių blizgančių putų.
Suplaktus baltymus sudedame į trynių masę ir lengvai išmaišome iki vientisos.
Gautą masę supilame ant obuolių skardoje ir lengvai palyginame. Paviršių pabarstome cinamonu ir likusiu cukrumi.
Kišame į orkaitę 200C karštumo, kepame 30 min. Aš kepu su ventiliatoriaus režimu.

Iškepusį pyragą išimu ir palieku 5-10 min. pailsėti. Tada gabalėlis po gabalėlio keliauja į lėkštutes su ledais. Šis pyragas kepamas kvepia labai stipriai, net miegančius iš lovos pakelti gali :)

Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą