Kovo 8 d. prekybos centruose atsirado šviežių braškių, jos ne tokios aromatingos ir saldžios kaip birželį, bet vistiek skanios vitaminų ir saulės pasiilgusiam organizmui. Braškių pasirodymo proga gaminau lengvą desertą.
Reikės:
- 250 g. liesos varškės (1 pakelis)
- 300 g. natūralaus jogurto
- 250 g. šviežių braškių
- 6 arbatiniai šaukšteliai cukraus
- 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
- šokolado drožlių ar padažo, pabarstukų ar kt. papuošimui
Gaminame:
Varškę, jogurtą, cukrų ir vanilinį cukrų gerai išmaišome.
Nuplauname braškes, porą atidedame papuošimui, likusias supjaustome smulkiais kubeliais.
Susmulkintas braškes dedame ir varškės kremą. Viską išmaišome.
Kremą dedame į dubenėlius (ar stiklines), papuošiame braške ir galime pabarstyti pabarstukais, šokolado drožlėmis ar šokolado kremu.
Labai lengvas ir gaivus desertas, kuris primena vasara.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą