2013 m. spalio 6 d., sekmadienis

Liežuvio salotos su agurku, ridikėliais ir porais

Kartais užsimanau kažko neįprasto ir liežuvio salotos tam tinka puikiai. Pačias salotas pagaminti užtrunka vos 15-20 min., bet liežuvį tenka pasiruošti iš anksto.


kiaulienos liezuvis

Reikės:
- kiaulės liežuvio (užtenka 2 asmenims)
- 2 nedidelių agurkiukų
- nedidelio pliuoštelio ridikėlių
- nedidelio poro (su šaknimi)
- krapų
- 5-6 dideli šaukštai natūralaus jogurto (arba majonezo)
- 1 nedidelis šaukštelis prancūziškų garstyčių
- pagal skoni šviežiai maltų pipirų ir druskos.

Gaminame:
Liežuvio paruošimui:
- liežuvį sutrinti su pipirais ir druska. Palikti bent parai marinuotis (geriau dvi).
- Virti ~ 2 val. Tik išvirusį liežuvį reikia pakišti po šaltu vandeniu ir nulupti.

Salotų padažui:
Sumaišome jogurtą (majonezą), garstyčias ir šviežiai maltus pipirus.

Ruošiame salotas:
Agurką ir ridikėlius sutarkuojame su stambia (burokine) tarka.
Porą supjaustome plonais žiedais.
Liežuvį pjaustome plonais šiaudeliais.
Viską sudedame į lėkštes ir gausiai pabarstome krapais ir pašlakstome padažu.

Salotos labai pavasariškos ir gaivios, visi valgo net ausys lapsi :)

Skanaus!

2 komentarai: