2013 m. spalio 11 d., penktadienis

Naminiai triufeliai

Prie ekspreso kavos puodelio dera triufeliai, o namie pagaminti triufeliai dar skaniau. Šių receptas gavosi panaršius interneto platybėse ir atsirinkus patinkančius produktus. Man tai buvo didelis eksperimentas, nes saldumynų iš sutirštinto pieno nemėgstu.
saldainiai

Reikės:
- 1 skardinė saldaus sutirštinto pieno (~400g.)
- 2 šaukštai sviesto
- 1 plytelė juodo šokolado (nebūtinai)
- 4-5 šaukštai kakavos
- žiupsnelis čili pipirų
- pabarstukų ar riešutų saldainių voliojimui

Gaminame:
Sutirštintą pieną, sviestą, šokoladą, kakavą ir čili pipirus sudedame į puodą ir kaitiname kol užvirs nuolat pamaišant. Masei pradėjus tirštėti kaitinti kol ji pasidarys vientisa (trunka ~ 4min.).
Masę išpilti į platų indą ir atvėsinti. Bent 30 min. reikėtų palaikyti ir šaldytuve.
Išėmus iš šaldytuvo šaukštelių kabinti masę ir tarp delnų greitai formuoti rutuliukus.
Kiekviena rutuliuką volioti pabarstukuose arba riešutuose. Riešutus, prieš voliojimą, reikėtų sudėti į medžiaginį maišelį ir padaužyti plaktuku skirtu mėsai mušti, tokiu barbarišku būdu gaunami puikūs trupiniai.

Saldainiai gaunasi labai sotūs ir saldūs. Be kavos net per saldūs. Kita kart gamindama mažinčiau sutirštinto pieno kiekį per puse. Kas nemėgsta juodo šokolado išmėginkite versiją be jo.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą