Sumuštiniai, kurie puikiai derės tiek prie vyno tiek ryte prie arbatos ar kavos puodelio. Jei turite galimybę juos daryti dar ant šiltos itališkos duonos "ciabatta" ragausite burnoje tirpstančius sumuštinukus.
Reikės:
- 1 nedidelės cukinijos
- 1 kepaliuko šviežios itališkos duonos "ciabatta" (galite keisti bet kokia šviesia duona)
- gabalėlio sūrio su baltu pelėsiu ir graikiniais riešutais (aš naudojau "President")
- plonai pjaustytos rūkytos šoninės (perku jau pjaustytą)
- Pesto padažo
- trupučio šviežiai maltų pipirų ir druskos
Gaminame:
Cukiniją supjaustome ~0,5cm storio žiedais, juos pabarstome trupučiu druskos ir pipirų. Paliekame bent 5 min. pastovėti.
Supjaustome itališką duoną riekutėmis. Ant kiekvienos dedame po ploną riekutę sūrio, riekutę šoninės. Šoninės paviršių patepame trupučiu Pesto padažo ir uždedame porą gabalėlių cukinijos.
Sumuštiniai labai skaniai ir greitai susivalgo.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą