2014 m. vasario 24 d., pirmadienis

Vištiena laimo sultyse

Internete radau derinuką, kuris pasirodė neįtikėtinas, o būtent todėl dar įdomesnis :). Vištiena troškinta laimo sultyse.

vistiena su laimu

Reikės:
- 600g. vištienos (man patinka mažosios file)
- 3-4 česnako skiltelės
- 2 laimai (galima keisti citrinomis, bet kvapo bus mažiau)
- kalendros lapelių (aš neturėjau šviežios todėl naudojau džiovintą)
- kumino miltelių
- čili pipirų miltelių ir raudonosios paprikos miltelių
- trupučio aliejaus

Gaminame:
Supjaustome vištieną kubeliais (~ 2x2 cm dydžio).
Susmulkiname česnako skilteles.
Nutarkuojame laimo žievelę, tik atsargiai iki baltojo sluoksnio, o sultis išspaudžiame į dubenėlį.
Susmulkiname kalendros lapelius.
Į keptuvę įpilame aliejaus (kad keptuvės dugnas būtų plonai padengtas) ir stipriai jį įkaitiname. Dedame vištienos gabalėlius, juos tolygiai paskirstome ir paliekame kepti. Vienas šonas turi stipriai apskrusti.
Kai matome, kad apačia gražiai apskrudo vištieną gausiai pabarstome kuminu ir raudonąja paprika. Taip pat truputi užberiame čili pipiro.Paliekame dar pora minučių kepti.
Apverčiame vištienos gabalėlius ir juos apskrudiname. Sumažiname kaitrą iki vidutinės.
Sudedame česnaką ir laimo žievelę, leidžiame česnakui pakepti apie porą minučių, svarbiausia jo nesudeginti.
Tada supilame citrinų sultis ir nugramdome viską kas prikepė prie keptuvės dugno, palaikome dar minutę. Sudedame kalendrą ir išjungiame kaitrą.

Siūlau valgyti su ryžiais, aš šalia įsidėjau konservuotų žirnelių, jie puikiai tiko.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą