Pagaliau radau gerą receptą lašišos marinavimui. Gaminau pagal receptą rastą čia.
Reikės:
- 500g. lašišos file be kaulų
- 2 šaukštų rupios druskos
- 2 šaukštų cukraus
- 1 šaukšto kalendros sėklų
- 1 šaukštas maltų pipirų
- lauro lapų (aš naudojau miltelius)
- 2 raudonieji svogūnai
- 2 vidutinės morkos
- aliejus
Gaminame:
Lašišą supjaustome 1cm storio griežinėliais. Kiekvieną griežinėlį pamirkome cukruje ir druskoje. Dedame į sausą indelį, kurį bus galima sandariai uždaryti. Taip lašišą sūdome mažiausiai 12val.
Įštraukiame pasūdytą lašišą, ją nuplauname ir nusausiname.
Susismulkiname morkas ir svogūnus.
Viską sluoksniuojame indelyje - lašiša, kalendros seklos, pipirai, svogūnai, morkos. Dedame kelis sluoksnius vis gerai paspausdami.
Galiausiai sudedame lauro lapus ir užpilame viską aliejumi, kad apsemtų lašišą ir daržoves.
Palaikome, bent pora val.
Skanu tiek viena, tiek su duona.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą