Reikės:
- 250g medaus
- 3 šaukstai kakavos
- 100g džiovintų spanguolių
- 100g džiovintų ananasų
- 100g migdolų
- 200g anakardžių
- 100g graikiškų riešutų
- 100g avižinių dribsnių
Gaminame:
Visus riešutus, spanguoles ir ananasus sumalame smulkintuvu (blenderiu). Nesmulkinu labai smulkiai, valgant visai smagu rasti didesnį riešuto ar spanguolės gabalėlį. Suberiame į dubenį. Įdedame avižinius dribsnius.
Medų ištirpiname įstatę indelį į karštą vonelę. Ištirpus medui sudedame kakavą ir gerai išmaišome.
Pilame medaus masę į dubenį su susmulkintais riešutais ir spanguolėmis. Gerai išmaišome.
Kepimo formą išklojame popieriumi, išmaisytą masę sukrečiame į formą ir paskirstome tolygiai, man gavosi panašiai 2cm storio sluoksnis.
Įkaitiname orkaitę iki 170C ir įdedame kepimo formą. Kepame apie 20min. Baigiant kepti reikia stebėti, kad nepradetų degti.
Išimam iškepusią granolą ir leidžiame jai atvėsti. Tada sutrupiname norimo dydžio gabaliukais.
Granola labai soti, ji puikiai tinka užkandžiams ar pusryčiams. Taip pat pakeičia saldumynus.
O dabar apie tai kaip ją panaudoti dovanoms.
Granola galima pakuoti į stiklainėlius, dėžutes ar tiesiog į permatomą popierių. Dozuojate kaip jums patinka. Mes dėjome po 3 didelius šaukstus, nes tokia dozė gali pakeisti pusryčius savo maistingumu. Iš išvardintų produktų gavosi 20 smagių dovanėlių.
Skanaus!
Ir skanu ir grazu ir maistinga:)
AtsakytiPanaikintiIr skanu ir grazu ir maistinga:)
AtsakytiPanaikinti