2015 m. lapkričio 29 d., sekmadienis

Lengvai aštrus daržovių troškinys su kalmarų žiedais

Sudėtinga Lietuvoje su jūros gerybėmis, tad tenka improvizuoti namuose. Šį kartą gaminu kalmarus.


- 400g. šaldytų (arba šviežių) kalmarų žiedų
- 1 raudonoji paprika
- 1 nedidelis poras
- 1 didelė svogūno galva
- 1 česnako galva 
- 2 šakelės saliero
- 250g. konservuotų pomidorų gabaliukų
- 1/2 citrinos
-1 nedidelis čili pipiras
- 2 šaukstai sviesto
- 1/2 stiklinės vandens
- šviežiai maltų pipirų, druskos pagal skonį

Gaminame:
Šaldytus kalmarų žiedus pamerkite į šaltą pasūdytą vandenį ir palaukite kol atitirps. Patikrinkite ar nereikia nulupti odelės. 

Supjaustome visas daržoves norimo dydžio gabaliukais, aš pjausčiau gana smulkiai, nes norėjau vientisesnės masės.

Į keptuvę dedame sviestą, palaukiame kol išsilydys. Sudedame smulkintą česnaką ir aštriąją papriką (jei mėgstate lengvą aštrumą išsimkite sėklytes) ir minute pakepiname. Dedame susmulkintą salierą ir pakepame dar porą minučių. Sudedame svoguną ir paprikas vėl porą minučių pakepame. Galiausiai dedame porą ir supilame konservuotus pomidorus ir vandenį. Uždengiame ir patroškiname apie 5 minutes. Dedame kalmarų žiedus įspausdami juos į padažą, išspaudziame citrinos sultis ir pabarstome pipirais ir druska. Uždengiame ir dar troškiname 3-4 minutes. Išjungiame kaitlentę ir leidžiame pastovėti šiltai apie 10 min.

Mes troškinį valgėme su virtais ryžiais, šviežia ciabatta arba tiesiog vieną. 

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą