Trapaus pagrindo ir lengvo kremo pyragas su persimonais. Skanus šiltas ir dar skanesnis pastovėjęs per naktį.
Tešlai:
- 125g. sviesto
- 1 šaukstas cukraus
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
- 8 šaukštai miltų
- 1 kiaušinis
Kremui:
- 350g. grietinės
- 350g. persikinio jogurto (ar betkokio kito)
- 3 kiaušiniai
- 1 stiklinė pieno
- 2 pakeliai vanilinio pudingo miltelių
- 1/2 stiklinės cukraus
- 3 šaukštai citrinos sulčių
- 2 persimonai
Gaminame
Kiaušinį išsukame su sviestu ir cukrumi (aš naudoju mikserį). Sudedame miltus, kepimo miltelius ir tešlą išminkome.
Ėmiau 28cm skersmens formą nuimamais kraštais. Jos dugną išklojau popieriumi, o šonus patepiau sviestu.
Iškočiotą tešlą plonai paskistome ant kepimo formos dugno ir šonų ( tešlą pakeliu aukštyn iki formos kraštelio). Forma su tešla įdedame į šaldytuvą kelioms minutėms.
Gaminame kremą. Kiaušinius išplakame su cukrumi. Sudedame grietinę, jogurtą ir citrinų sultis. Išmaišome iki vientisos masės. Galiausiai supilu pieną ir pudingo miltelius. Viską išmaišome.
Įjungiame orkaitę ir įkaitiname iki 170C. Riežimas - kaitinimas iš apačios.
Persimonus supjaustome skiltelėmis ir sudedame į formą ant paruošto pagrindo. Pilame kremą ant viršaus.
Kišame į orkaitę ir kepame 1h 10min. Orkaitės nevarstykite, nes pyragas sukris. Iškepus ištraukti ir leisti atvėsti. Paviršius kažkiek pasileis, bet vidus liks papankamai purus.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą