2014 m. sausio 19 d., sekmadienis

Varškės pudingas

Atsidariusi šaldytuvą, kaip priekaištą, pirmiausia pamačiau varškės pakelį. Tad pasiėmusi jį pasvarsčiau ką čia lengvo ir skanaus pagaminus. Pirma į galvą šovusi mintis - pudingas.
Varskes pudingas

Reikės:
- 500 kreminės konsistencijos varškės
- 3 šaukštai cukraus
- mažas žiupsnelis druskos
- 3 kiaušiniai
- 200 ml pieno
- 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
- 1 pakelis vanilinio pudingo miltelių
- sauja norimų uogų (aš dėjau šaldytas avietes)
- trupučio mėgstamos uogienės (man patinka rūgštesnė pvz. spanguolių) įkrėsti į lėkštutę prie pudingo
- gabalėlio sviesto kepimo formai patepti (silikoninės tepti nereikia)

Gaminame:
Įjungiame orkaitę, kad įkaistų iki 180C, aš naudojau kaitinimą iš viršaus ir apačios.
Varškę, cukrų, druską, vanilinį cukrų, kiaušinius gerai išmaišome.
Atskirame dubenėlyje sumaišome pieną ir pudingo miltelius ir supilame į varškės masę.
Viską sumaišius masė gausis skysta, neišsigąskite to, taip turi būti.
Kepimo formos kraštus ir dugną ištepame sviestu, suberiame saują mėgstamų uogų ir supilame pudingo masę.
Kišame varškės pudingą į įkaitusią orkaitę ir kepame 40-50 min.
Iškepusi pudingą praviroje aš palaikau dar ~ 10-15min.

Gavosi labai lengvas ir skanus pudingas, net nepajausdamas jo suvalgai daugiau nei planavai.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą