2014 m. sausio 19 d., sekmadienis

Grikių košė pusryčiams ir ne tik

Mėgstu grikius dėl poros dalykų: 1. jie labai skanūs su marinuotais agurkėliais ar raugintais kopūstais. 2. Juos paruošti užtrunka tiek keik reikia laiko reikia užvirinti vandeniui.
Greita grikiu kose

Reikės:
- 1 stiklinės grikių
- 2 stiklinių vandens
- žiupsnelio druskos
- 1/2 stiklinės pieno

Galima papildomai naudoti:
- 10 g. sviesto
- 1-2 šaukštai grietinės
- svogūnas

Gaminame:
Vakare grikius supilame į puodą, pabarstome druska (galima sudėti smulkintą svogūną) ir užpilame verdančiu vandeniu.
Ryte atidarome puodą ir randame paruoštą grikių košę. Galima ją pašildyti tiesiog mikrobangų krosnelėje, bet aš darai kitaip.
Į grikių košę supilame pieną (pratusiems prie tradicinio lietuviško skonio rekomenduoju įdėti sviesto ir grietinės) ir užverdame.

Košei paruošti ryte sugaišite 5 min.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą