2014 m. sausio 5 d., sekmadienis

Makaronai su čederio sūriu

Greitai paruošiami patiekalai yra tikras išganymas kai nėra noro ir laiko sėdėti ilgai prie puodu. Tokiomis minutėmis siūlau išmėginti makaronus su čederio sūriu.


Reikės:
- 500g makaronų (aš naudojau kieto grūdo Tagliatelles)
- 2 dideli pomidorai
- 2cm džiovinto čili pipiro (čia tiems kas mėgsta aštriau)
- 2 česnako skiltelės
- 3 šaukštai grietinės (grietinėlės)
- 2 stiklinės vandens
- truputi druskos
- truputi šviežiai maltų pipirų
- žiupsnelis džiovinto baziliko
- 200g. čederio sūrio.

Gaminame:
Makaronus apverdame ~ 5min. ir sudedame į kepimo indą.
Įjungiame orkaitę ir įkaitiname iki 200C (naudojau funkciją su kaitinimu iš apačios ir ventiliatoriumi).
Darome padažą: daržovių smulkintuvu (blenderiu) sutriname pomidorus, čili pipirą, česnaką. Supilame vandenį ir grietinę ir gerai išmaišome. Paragaujame ir jei reikia įdedame truputi druskos. Galima sutrinti ir gabalėlį rūkyto kumpio, jis duoda neryškų, bet malonų prieskonį.
Padažą supilame ant makaronų, jų tik viršūnėlė neturėtų būti apsemta, jei trūksta padažo įpilkite dar vandens. Padažo geriau daugiau nei per mažai, nes neapsemta dalis išdžiūs ir bus kieta.
Sutarkuojame čederio sūrį stambiai (burokine) tarka ir pabarstome ant makaronų viršaus.
Užberiame baziliko, pipirų.
Kišame į orkaitę ir pakepame ~ 15min. kol sūris išsileis ir truputi paskrus.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą