2013 m. spalio 8 d., antradienis

Sloksniuotos tešlos pyragėliai su braškėmis ir grietinėle

Kai namuose pakvimpa braškėmis šypsena veide atsiranda natūraliai. O sluoksniuotos tešlos krepšeliai pilni braškių ir grietinėlės nuotaiką pataiso kiekvienam.
braskes su grietinele

Reikės:
- 1 pakelio sluoksniuotos bemielės tešlos (aš naudojau Matangos pakuotę su 5 lapeliais tešlos)
- 1 kiaušinio
- 500g. šviežių braškių
- 250g. grietinėlės (30% riebumo)
- 4-5 šaukštai cukraus

Gaminame:
Tešlos lapelius supjaustome per puse ir suformuojam krepšelius, juos patepam kiaušinio plakiniu.
Krepšelius iškepu pagal instrukciją - 180C karščio orkaitėje 20 min.
Iškepusiuose krepšeliuose paspausdami suformuojame duobutes ir paliekame atvėsti.
Braškes supjaustom kubeliais, 10 braškių paliekame papuošimui.
Suplakame grietinėlę (ji turi būti šalta) su 3 šaukštais cukraus.
Į atvėsusius krepšelius dedame smulkintas braškes, pabarstome trupučiu cukraus, uždedame grietinėlę ir papuošiame braške.

Šie pyragėliai labai greit nyksta nuo stalo, o kai kurie net "murkia iš malonumo" juo valgydami.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą