Mėsa valgom retai ir čia mano kaltė :), nes atvirkščiai nei daugumai, tai man daugiau priedas nei pagrindinė patiekalo dalis. Bet čia buvo ypatinga proga parodyti dėmesį kitiems.
Reikės:
- ~1 kg dydžio jautienos kumpio
- šviežiai maltų pipirų
- čiobrelių
- šviežio šalavijo lapelių
- druskos
- čili pipiro
- balzamiko acto ir volčesterio padažo
Gaminame:
Visą kumpio gabalą subadžiau šakute;
Visus išvardintus prieskonius nuoširdžiai sutryniau į jautieną
Marinuotis turėtų ~ parą.
Pasimarinavusį kumpį pirmiausia reikia apkepti labai įkaitusioje keptuvėje. Visi šonai turi būti apskrudinti, nes kitaip "pabėgs" sultys.
Dedame kepsnį į orkaitę įkaitintą iki 250C 30min.
Praėjus kepimo laikui kepsnį paliekame orkaitėje dar 10-15min. Prapjovus per anksti sultys tiesiog išbėgs.
Šis kepsnys puikiai tiko šventinei vakarienei. Prie jo puikiai tiko daržovių salotos ir šlakelis spanguolių padažo.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą