Dar vienas legendinis itališkas desertas - Panna Cotta.
Reikės:
- 400ml. pieno
- 400ml. grietinėlės (30% riebumo)
- 100g. cukraus
- vanilės ankštis (iš bėdos galima keisti vaniliniu cukrumi)
- 2 šaukštai žalatinos
- šviežiai sutrintų braškių arba nesaldžios braškių uogienės
Gaminame:
Pieną, grietinėlę, cukrų, vanilės ankštį sudedame į puodą ir kaitiname iki užvirimo.
Išbrinkiname žalatiną 1/2 stiklinės vandens.
Brinkintą žalatiną sudedame į karštą pieną su grietinėle ir gerai išmaišome, kad neliktų granulių. Panna cottos su žalatina negalima užvirti.
Gautą masę išpilstome į formeles, aš naudoju silikonines, nes iš jų desertas lengvai išsiima.
Dedame į šaldytuvą ir laukiame kol sustings, geriausia per naktį.
Sustingusią panna cotta dedame į lėkštutes, apipilame trintomis braškėmis.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą