2013 m. spalio 20 d., sekmadienis

Citrininis sūrio tortas ant migdolų pagrindo

Ak tie sūrio tortai :). Šį kartą neatsispyriau citrinų kremui ir migdolinei tešlai.
Citrininis tortas su migdolais

Reikės:
Pagrindas
- 60g. migdolų miltų (aš sumalu migdolų drožles kavamale)
- 140g. miltų
- 2 dideli šaukštai cukraus pudros
- 5g. kepimo miltelių
- 100g. sviesto
- 1 kiaušinio trynys
- truputi druskos

Kremas
- 500g. varškės (aš perku kreminės konsistencijos varškę skirtą pyragų kepimui, bet tinka ir paprasta)
- 100g. cukraus pudros
- 3 kiaušiniai
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus
- 1 laimas
- 1 citrina
- 3 šaukštai miltų

Gaminame:
Ruošdami pagrindą miltus, migdolų miltus (sumalti migdolai panašesni į košę), cukraus pudrą, truputį druskos, kepimo miltelius ir kiaušinio trynį gerai išmaišome.
Į gautą masę sudedame smulkiai supjaustytą sviestą. Viską maišome iki smulkių trupinių. Tai galima padaryti kombainu arba darbuojantis dviem peiliais.
Smulkių trupinių masė išminkoma iki vientisos masės.
Imame torto formą ir jos dugną ir kraštus patepame sviestu.
Masę išklojame kepimo formą (naudojau torto formą 26cm skersmens), aš padengiu dugną ir sieneles. Dedame į šaldytuvą, kol gaminsime kremą.
Imame laimą ir citriną, nutarkuojame jų žieveles, stengiamės nekliudyti baltojo sluoksnio, nes jis kartus.
Imame varškę ir ją sumaišome su cukraus pudra, vaniliniu cukrumi, nutarkuotomis laimo ir citrinos žievelėmis, išspaustomis 1/2 citrinos sultimis.
Į kremo masę mušame po vieną kiaušinius ir kiekvieną kartą gerai išmaišome. Aš įdėjau ir baltymą likusi nuo pagrindo.
Galiausiai sudedami miltai ir gerai išmaišoma.
Įjungiame orkaitę ir kaitiname ją iki 180C.
Išimame iš šaldytuvo torto pagrindą ir ant jo supilame kremą. Viršų uždengiame folija.
Dedame tortą į orkaitę ir kepame ~60min. Praėjus 25min. kepimo nuimame foliją ir apskrudiname torto viršų.

Kaip ir visi sūrio tortai skaniausi pastovėję bent parą, deja šio net ataušinti nepavyksta. Jis labai kvapnus ir gaivus, kremas apgaulingai lengvas :) - tikrai vertas nuodėmės tortas.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą