Pirmąjį savo įrašą noriu pradėti nuodėmingu desertu. Atėjus rudeniui tiesiog persekioja mintis apie traškią deserto plutelę ir karštą šokoladą jo viduje. Šis brownie labai paprastas ir greit paruošiamas.
Reikės:
- 3 kiaušiniai
- 0,5 stiklinės cukraus
- 0,5 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
- 2 plytelės juodojo šokolado su kuo daugiau kakavos (aš naudojau 70%)
- 1/4 stiklinės pieno
- sauja šviežių aviečių
Gaminame:
Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių.
Trynius išplakame iki balkšvos masės kartu su cukrumi.
Tirpiname 1 plytelę šokolado kartu su pienu karšto vandens vonelėje. Ištirpusiam šokoladui reikia leisti pora minučių atvėsti.
Ištirpusį šokoladą sudedame į kiaušinių trynius. Mase išmaišome iki vientisos.
Suplakame kiaušinių baltymus su vaniliniu cukrumi iki standžių, blizgančių putų.
Plaktą baltymą dedame į šokoladinius kiaušinių trynius ir atsargiai išmaišome.
Įjungiame orkaite ir įkaitiname iki 200C.
Gautą masę supilame į 26cm skersmens torto formą.
Sulaužome antrą plytelę šokolado ir gabaliukus įspaudžiame į tešlą.
Sudėliojame avietes, jas taip pat įspaudžiame į tešlą
Aš kepiau 20 min. įjungusi šildymą iš apačios + ventiliatorius.
Kepant mažesnėje ir aukštesnėje formoje reiktų kepti keletą minučių ilgiau. O keksiukų formelėse gali užtekti ir 12-15 min.
Desertas gaunasi traškus iš viršaus, bet skystas viduje. Prie jo puikiai tinka ledai, grietinėlė, riešutų drožlės. Jis tikrai pakelia nuotaiką ir greit ištirpsta lėkštelėse :)
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą