2016 m. spalio 9 d., sekmadienis

Paella su jūros gėrybėmis

Atšalus orams vėl norisi karšo maisto, juk jis padeda sušilti iš vidaus. Jau kelintą kartą gaminu Paella, ją gana lengva paruošti, o valgosi labai skaniai. Užtenka 4-6 porcijoms.

Paella su juros gerybemis
Paella su jūros gėrybėmis

Reikės:
- 1,5 stiklinės ryžių
- 200 g. nevirtų krevečių
- 100 - 200g. kalmarų žiedų
- 2 pomidorų
- 1 raudonos paprikos
- 1 čili paprikos (nebūtina)
- 1 didelio svoguno
- 2 skiltelių česnako
- 2 šaukstų rūkytos raudos paprikos miltelių
- 2,5 stiklinės sultinio
- žiupsnelio druskos
- 1 skardinės pomidorų gabaliukų savo sultyse
- 1 skardinės koncervuotų aštrių pupelių (nebūtina)
- 3 šaukstų aliejaus
- citrinos

Gaminame:
- Patiekalo ruošimas užtruks apie valandą.
- Pradžioje reikėtų susismulkinti visus produktus kubeliais, stambumą rinkite pagal savo norą.
- Pasiruošiame didelę, gilią keptuvę. Į ją pilame aliejų ir įkaitiname. Sudedame smulkintus svogūnus, česnakus, ašriąją papriką ir rūkytą papriką. Kepame apie 3min. kol suminkštęs. keptuvę nuimame nuo ugnies ir sudedame ryžius. Viską gerai išmaišome, ryžiai turi pasidengti tolugiai aliejumi. Tai padės jiems nesulipti toliau gaminant.
- Užverdame sultinį.
- Įjungiame orkaitę, nustatome kaitimą viršus/apačia ir laukiame kol įkais iki 180C.
- Keptuvę su ryžiais grąžiname ant ugnies, ugnis turėtų būti vidutinio karštumo. Supilame karštą sultinį, įdedame druskos ir verdame ~10-15min. Ryžiai bus beveik išvirę kai praeis laikas, skystis vis dar turėtų būti juos apsėmęs pilnai. Jei taip nėra įpilkite 1/2 stiklinės karšto vandens.
- Į keptuvę sudedame pomidorus savo sultyse, pupeles, krevetes, kalmarų žiedus, pomidorus, papriką. Viską išmaišome ir šauname į orkaitę 10-15 min. Baigiantis laikui skysčio vis dar turi matytis virš ryžių. 
- Baikus kepti, keptuvę reiktų išimti, uždengti ir palikti pastovėti ~ 10min. 
- Prieš pradedant skanauti reiktų išspausti citriną ir viską išmaišyti. 

Lengvas aštrumas kutens gomurį, o traškios jūrų gėrybės leis mėgautis patiekalu. 

Skanaus!

P.S. Kai gaminu daug, naudoju puodą, bet skonis ryškesnis kai naudoju keptuvę.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą