2013 m. gruodžio 10 d., antradienis

Lašišos karpačio

Artėjant didžiausioms metų šventėms pradedu repetuoti keletą patiekalų Kūčių vakarui. Senokai pasvajodavau apie lašišos karpačio ir štai jis čia.
lasisos karpacio su kapareliais

Reikės:
- 400g šviežios lašišos
- 1/2 citrinos sulčių
- druskos
- pipirų
- 1/2 arbatinio šaukštelio balzamiko acto
- 1 didelio šaukšto mažųjų kaparėlių

Gaminame:
Lašisos gabalėlį įkišame į šaldymo kamerą 30-40 min. Išėmę nuplauname ir gerai nusausiname.
Išėmę lengvai sustingusią lašišą supjaustome ją kaip galima plonesniais griežinėliais ir sudėliojame į lėkštę.
Viršų pabarstome druska, pipirais, pašlakstome gausiai citrinos sultimis ir balzamiko actu. Druskos ir citrinos sulčių negailėkite.
Įkiškite į šaldytuvą 15min., o tada į stalą.

Mums buvo labai skanu ir tikrai kartosime šį patiekalą Kūčių vakarą.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą