Reikės:
- 200 g avinžirnių
- 1/2 raudonos paprikos
- 1/2 raudonos paprikos
- 1/2 žalios paprikos
- 1 mėlynas svogūnas
- 2 skiltelės česnako
- 1 baklažanas;
- 1 pomidoras;
- 1/2 citrinos sulčių;
- 1 džiovintas Čili pipiriukas;
- aliejaus kepimui;
- druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį;
- sauja šviežių petražolių, žiupsnelis raudonėlio.
- 1 mėlynas svogūnas
- 2 skiltelės česnako
- 1 baklažanas;
- 1 pomidoras;
- 1/2 citrinos sulčių;
- 1 džiovintas Čili pipiriukas;
- aliejaus kepimui;
- druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį;
- sauja šviežių petražolių, žiupsnelis raudonėlio.
Gaminame:
Avinžirnius užpilame karštu vandeniu ir palaikome per naktį, kad išbrinktų.
Verdame avinžirnius apie 1 val. su žiūpsneliu druskos.
Apkepiname smulkiai supjaustytą svogūną. Kai svogūnas suminkštėja, sudedame smulkiais gabaliukais supjaustytą papriką, baklažaną, sutrupinti čili pipiriuką. Kepti visą laiką maišant, kad nepasidarytų daug sulčių.
Kai daržovės gražiai apkeps sudėti nuluptą ir kubeliais supjaustytą pomidorą, sutraiškytą česnaką. Viską maišant kepti dar kelias minutes tada suberti išvirtus avinžirnius, įdėti žiupsnelį druskos ir maltų pipirų. Kepti, kol avinžirniai sušils.
Salotos puikiai tinka prie žuvies ir mėsos.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą