2013 m. gruodžio 18 d., trečiadienis

Kiaušinio, šprotų ir pomidorų užtepėlė

Dar viena idėja pusryčiams. Prisimenant ankstyvą vaikystę, kai močiutė atidarydavo šprotų skardinę, imdavo šviesią duona ant jos užtepdavo permatomą sluoksnį sviesto ir uždėdavo porą žuvelių, sukyla nostalgija. Tą jausmą prisimenant siūlau vieną iš variacijų su šprotais.
kiausinio, sprotu ir kapareliu uztepele


Reikės:
- 2 kiaušinių
- 1 skardinė šprotų aliejuje (250g)
- 1 pomidoras
- 2 šaukšteliai kaparėlių
- 2 šaukštai majonezo (arba šlakelis alyvuogių aliejaus)
- šviežiai maltų pipirų
- šviesi duona skrudinimui
- agurko papuošimui

Gaminame:
Kiaušinius dedame virti ir verdame ~3min. Geriausia jei trynys dar lieka skystas.
Į dubenėlį iškratome šprotus ir juos susmulkiname šakute.
Supjaustome kubeliais pomidorą ir virto kiaušinio baltymus supjaustome kubeliais, o skystą trynį šaukštu sudedam į šprotų masę.
Paskrudiname duoną.
Į dubenėlį su šprotais dedame, smulkintą pomidorą, kaparėlius, majonezą, pipirus ir viską išmaišome.
Masę tepame ant skrebučio ir papuošiame agurko griežinėliu.

Sotūs pusryčiai gerai nuotaikai palaikyti.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą