2013 m. gruodžio 27 d., penktadienis

Žuvies sluoksniuotis

Visada su pavydu žiūrėdavau į gražiai paruoštus sluoksniuočius. Pasiryžau ir pati pamėginti tokį padaryti. Receptą radau čia. Dalinuosi žuvies sluoksniuočio receptu.
Zuvies pyragas

Reikės:
- 0,5 kg lašišos file be kaulų
- 0,75 kg baltos žuvies file be kaulų (naudojau pangasiją)
- 2 vidutinio dydžio bulvės
- 1 didelis svogūnas
- 2 skiltelės česnako
- kuokštas šviežių krapų, petražolių ir svogūnų laiškų
- 1-2 ilgos morkos
- 2 arb. š. druskos
- 1/2 arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 1 Valg. Š. alyvuogių aliejaus 



Gaminame:
Bulves verdame su lupenomis, 20 min. po užvirimo. Atvėsiname ir nulupame.
Nuskutame morkas, pjauname jas išilgai mažojo pirštelio plonumo juostelėmis. Keptuvėje po dangčiu, nedideliame kiekyje lengvai pasūdyto vandens, blanširuojame morkas, t.y. verdame tik 2 min. po užvirimo. Apvirusias daržoves nukošiame.
Žuvies file nuplauname ir nusausiname. Į atskirus dubenis sumalame kiekvienos rūšies žuvieną, dar atskirai malame bulves ir atskirai svogūną. Baltą žuvieną daliname pusiau.
Turime tris dubenis žuvienos: 1 - oranžinė lašiša, 2 - balta žuvis, 3 - būsima žalios spalvos žuvieną. Į tris dubenis priedus paskirstome taip:
 - į lašišos masę dedame 1/3 bulvių ir 1/2 svogūno masės
 - į baltos žuvies masę dedame 1/3 bulvių, 1/2 svogūno ir sutrintą česnaką
 - į antrą baltos žuvies masės dubenį dedame 1/3 bulvių ir susmulkintus žalumynus.
Žuvieną visuose 3 dubenyse pasūdome, papipiriname ir atskirai kiekvineną išmaišome.  Jeigu kuri nors žuviena gavosi labai šlapia, galima įmaišyti truputėlį miltų.
Dabar formuojame sluoksniuotį: kepimo indelio dugną padengiame 1- oranžine lašiša, paviršių išlyginame silikonine mentele. Toliau dedame žalios spalvos žuvienos sluosknį, paviršių išlyginame silikonine mentele, tada lygiagrečiai išdėliojame blanširuotas morkas ir jas truputi įspaudžiame į žaliąjį sluoksnį. Galiausiai uždengiame viską baltu žuvienos sluoksniu, paviršių išlyginame ir lengvai aptepame aliejumi. 
Formelę su sluoksniuočiu statome į gilią blėkutę, blėkutėn pilame verdančio vandens, kad iš išorės apsemtų 2/3 (arba bent iki pusės) nuo formelės apačios. Kepame 180°C karštumo orkaitėje apie 50 min. Medinis smeigtukas, pasmeigus sluosksniuotį iki vidurio ir ištraukus, turi likti sausas.

Skanus ir šaltas ir karštas. Kitą kartą gamindama dėčiau daugiau prieskonių.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą