2013 m. lapkričio 11 d., pirmadienis

Troškinta veršiena

Iš kaimo parsivežiau puikiausios veršiuko mėsos. Nebuvau jos gaminusi, bet vienareikšmiškai tai mėsa karalienė. Išsitroškino per 1 val. (buvo minkšta jau po 30 min.), buvo pasakiškai minkštutė ir skani.
versienos troskinys
Reikės:
- 1kg veršiuko mėsos
- 2 vidutinio dydžio morkos
- 3 skiltelės česnako
- 1 svogūno galvutė
- 5 kadagio uogos
- 1 pomidoras
- 1 raudonoji slyva (šviežia)
- šiek tiek šviežių maltų pipirų
- truputi druskos
- 1,5 stiklinės vandens
- šaukštelis sojos padažo

Gaminame:
Veršieną supjaustome kubeliais ir dedame į įkaitintą keptuvę paskrusti šonus. Pabarstome pipirais ir druska. Sudedame kadagio uogas. Paliekame kepti ~ 5-10min.
Tuo tarpu morkas sutarkuojame stambia tarka, svogūną ir česnaką supjaustome smulkiais gabalėliais.
Ant besitroškinančios veršienos dedame svogūną ir česnaką ir patroškiname kol svogūnas suminkštės.
Sudedame morkas, įpilame 1 stiklinę vandens ir troškiname ~ 20-30min.
Susipjaustome kubeliais pomidorą ir slyvą.
Bebaigiant troškintis sudedame pimidorą ir slyvą, pašlakstome trupučiu sojos padažo ir supilame likusį vandenį. Patroškiname dar 10-15min.

Mes valgėme su makaronais, bet man labiau patiktų laukiniai ryžiai.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą