2013 m. lapkričio 8 d., penktadienis

Kepta žuvis su garstyčių sėklomis ir svogūnų laiškais

Penktadienis žuvies diena - mano tėvų jaunystės laikų posakis. Šiandien penktadienis ir pas mane vakarienei žuvis. Labai paprastas ir greitas receptas.
Kepta zuvis

Reikės:
- dviejų pusių baltos žuvies file (pas mane buvo pangasija), bus ~ 500g.
- pluoštelio svogūnų laiškų
- garstyčių sėklų arbatinis šaukštelis
- 0,5 cm storio sviesto riekutė
- šviežiai maltų pipirų
- 2 griežinėliai citrinos
- parmezano (nebūtina)

Gaminame:
Įkaitiname keptuvę, įdedame sviestą ir palaukiame kol ištirps. Sudedame garstyčių sėklas ir leidžiame keletą sekundžių pakepti.
Dedame žuvies file į keptuvę, pabarstome pipirais ir pašlakstome citrinos sultimis. Uždengiame ir leidžiame pakepti ~ 3-5min.
Apverčiame file, pabarstome vėl pipirais, sudedame susmulkintus svogūno laiškus ir uždengę vėl pakepame ~ 5min.
Iškepusią žuvį dedame į lėkštes pašlakstome keptuvėje likusiu padažu, pabarstome parmezanu ir skanaujame.

Mes valgėme su šviežių daržovių salotomis (agurkas, pomidoras, svogūnų laiškai, salotos lapai pašlakstyti citrina ir alyvuogių aliejumi). Taip pat būtų labai skanu su ryžiais (ypač basmati).

Vakarienės užtektų 4 asmenims. Jos gaminimas tikrai neatima laiko, o rezultatas labai geras.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą