2013 m. lapkričio 6 d., trečiadienis

Karšti sumuštiniai

Kartais tiesiog seilė tįsta pagalvojus apie "nesveiką" maistą. Šiandien eilė atėjo karštiems sumuštiniams. Gaminau dviejų rūšių karštus sumuštinius.
karstas sumustinis1. Sumuštinis su saulėje džiovintais pomidorais ir mocarela
Reikės:
- 1 prancūziško batono
- 200g. mocarelos
- 100g. saulėje džiovintų pomidorų aliejuje
- 1 kiaušinio

Originalus receptas čia.

karstas sumustinis
2. Studentiški sumuštiniai
Reikės:
- 1 prancūziško batono
- 3 pieniškos dešrelės
- 1 svogūnas
- 1 pomidoras
- 1 rutuliukas mocarelos
- majonezo
- pomidorų padažo


Gaminame:
Prancūziškus batonus padaliname į 4 lygias dalis (arba pjaustome riekutėmis).
Kiekvieną batono gabalėlį įpjauname (bet neperpjauname), o minkštąjį vidų lengvai paspaudžiame pirštais t.y. padarome vietos įdarui.

Ruošiame sumuštinių įdarus:
Įdaras nr. 1. Mocarelos sūrį ir saulėje džiovintus pomidorus supjaustome smulkiais kubeliais.
Dedame į dubenėlį, įmušame kiaušinį ir viską gerai išmaišome.
Įdarą dedame į paruoštus batono laivelius.

Įdaras nr. 2. Dešreles ir svogūnus supjaustome smulkiais kubeliais (puikiai tinka ir nesmulkinta dešrelė).
Pomidorą supjaustome riekutėmis, mocarelą šiaudeliais.
Imame batono gabalėlį ir į jo vidų įdedame šaukštą majonezo ir šaukštą pomidorų padažo. Ištriname vidines sieneles. Dedame sluoksnį svogūno, ant viršaus dešrelių gabalėlius, mocarelos ir pomidorų skilteles.

Įjungiame orkaitę ir įkaitiname iki 200C. Dedame sumuštinius ir kepame 10 min.

Sumuštinių gaunasi nei daug nei mažai t.y. 8. Pavalgyti užteks 3-4 asmenims.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą