2014 m. vasario 2 d., sekmadienis

Salotos su lašiša ir avokadu

Ilgėjant dienoms ir nejučia pradedant svajoti apie pavasarį vėl pradedu norėti lengvų salotų ir jei ne ilgas daržovių plovimo procesas galėčiau mėgautis jomis kiekvieną rytą. Kadangi savaitgaliais niekur skubėti nereikia gaminu salotas.
salotos su lasisa

Reikės:
- 1/2 Iceberg salotos;
- 100g. sūdytos lašišos;
- 1 vidutinio dydžio avokado;
- 1/2 citrinos;
- 2 pomidorų;
- alyvuogių aliejaus;
- kelių alyvuogių (aš mėgstu žaliąsias).

Gaminame:
Kruopščiai nuplauname visas daržoves.
Suplėšome Iceberg salotos lapus ir dedame į lėkštes. Skiltelėmis pjaustome avokadą ir pomidorus ir dedame ant salotų. Palaistome avokado skilteles trupučiu citrinos sulčių (kad nejuoduotų). Ant viršaus dedame gabalėlius lašišos, juos taip pat pašlakstome citrinos sultimis. Uždedame alyvuoges ir viską pašlakstome trupučiu alyvuogių aliejaus.

Salotos gaivios, prie jų derinau skrebučius su fetos sūriu. Jei nemėgstate skrebučių Fetos sūrio gabalėlius galite užbarstyti ant salotų taip gausite ryškesnį skonį.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą