2013 m. spalio 17 d., ketvirtadienis

Kiaulienos troskinys su pupelemis ir paprika

Atėjus rudeniui po truputi norisi vis karštesnio maisto. Šį kartą norą numalšino vakarienei pagamintas kiaulienos troškinys su paprikomis ir pupelėmis.
kiauliena su paprikomis ir morkomis

Reikės:
-500g. kiaulienos nugarinės
- 1 skardinė koncervuotų raudonųjų pupelių
- 1didelio svogūno
- 1 paprika
- 1 morka
- truputį alyvuogių aliejaus morkoms pakepinti
- šviežiai maltų pipirų
- lauro lapo miltelių
- truputi druskos
- 1/2 stiklinės vandens
- 2 šaukštai grietinės

Gaminame:
Morką sutarkuojame stambia tarka, svogūną supjaustome pusžiedžiais, papriką kubeliais.
Įkaitiname keptuvę su trupučiu aliejaus (galima naudoti sviestą), sudedame morkas ir leidžiame trumpai pakepti (2-3 min.). Sudedam svogūnus ir paprikas, pabarstom pipirais ir druska, užpilam truputį vandens ir patroškinam ~ 10min.
Susipjaustom kiauliena kubeliais (~ 2x2 cm) ir dedam į daržovių troškinį keptuvėje. Supilam likusį vandenį ir vėl troškinam ~ 20-30 min.
Galiausiai sudedam pupeles iš skardinės, pabarstom dar pipirų, lauro lapelių, įdedam grietinę, išmaišom ir dar pora minučių pakaitinam.

Mes troškinį valgėm su ryžiais, bet puikiai tiktų grikiai ar bulvės.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą