2013 m. spalio 6 d., sekmadienis

Tiramisu - tirpstantis burnoje itališkas desertas

Tiramisu vienas iš tų desertų kuriuos gaminu kai laukiu draugų. Paruošti jį paprasta, o valgančiųjų veidai paprastai švyti iš pasitenkinimo :)


italiskas desertas

Reikės:
- 500g. mascarponės sūrio 
- 250ml natūralaus jogurto 
- 100 ml. grietinėlės (nebūtina) 
- 4 kiaušiniai 
- 6-7 šaukštai cukraus
- likeris (aš naudojau Vana Tallinn šį kartą, bet puikiai tinka romas, amaretas, kavos, vyšnių likeriai) 
- kakavos milteliai 
- truputi vanilinio cukraus 
- 500g. sausainiu damų pirštelių 
- ~400ml. stiprios kavos

Gaminame:
Kremo gaminimas:
Kiaušinius gerai nuplauname, galima net nuplikyti verdančiu vandeniu. Trynius atskiriame nuo baltimų.
Kiaušinių trynius su 2 šaukštais cukraus išplakti iki balsvos masės.
Kiaušinių baltymus su 2 šaukštais cukraus ir išplakti iki standžių, blizgančių putų. 
Atskirai išmaišyti mascarponę kartu su jogurtu, grietinėle (kurią taip pat galima prieš įmaišant išplakti iki standžių putų), likusiu cukrumi, vaniliniu cukrumi ir 2 dideliais šaukštais likerio.
Į sumaišytą mascarponės masę sudėti išplaktus kiaušinio trynius ir atsargiai išmaišyti.
Tą patį padarom ir su kiaušinio baltymu - sudedam į mascarponę ir išmaišom.
Pyrago kremas paruoštas, imamės pyrago sluoksniavimo.

Tiramisu sluoksniavimas:
Pasiruošiam nemažą, stačiakampę skardelę (pas mane 26cm X 20cm). Drąsiai galima sluoksniuoti ir į torto formą, bet ji turi būti labai sandari.
Į dubenėlį supilame paruoštą kavą, 3-4 šaukštus likerio. Čia mirkysime damų pirštelius.
Įmame po vieną damų pirštelius,greitai įmerkiame į dubenėlį su kava ir likeriu ir guldome į skardelę. Turime pilnai padengti jos dugną. Sausainis pabuvęs ilgiau kavoje ištirps, bet jį būtina pamerkti visą.
Ant viršaus pilame pusę kremo ir pabarstome gausiai kakava.
Vėl dedame mirkytus damų pirštelius kol padengiame visą paviršių. Juos palaistome dubenėlyje likusia kava ir užpilame likusį kremą. 
Pyragą reikia palaikyti šaldytuve bent 6 val. 
Išėmus viršų gausiai pabarstyti kakava.

Gaunasi purus ir burnoje tirpstantis desertas. Aš dažniausiai nededu grietinėlės, nes man patinka lengvesnė šio pyrago versija.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą