2013 m. spalio 5 d., šeštadienis

Šokoladinis pyragas - brownie

Pirmąjį savo įrašą noriu pradėti nuodėmingu desertu. Atėjus rudeniui tiesiog persekioja mintis apie traškią deserto plutelę ir karštą šokoladą jo viduje. Šis brownie labai paprastas ir greit paruošiamas.


brownie


Reikės:
- 3 kiaušiniai
- 0,5 stiklinės cukraus
- 0,5 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
- 2 plytelės juodojo šokolado su kuo daugiau kakavos (aš naudojau 70%)
- 1/4 stiklinės pieno
- sauja šviežių aviečių

Gaminame:
Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių. 
Trynius išplakame iki balkšvos masės kartu su cukrumi.
Tirpiname 1 plytelę šokolado kartu su pienu karšto vandens vonelėje. Ištirpusiam šokoladui reikia leisti pora minučių atvėsti.
Ištirpusį šokoladą sudedame į kiaušinių trynius. Mase išmaišome iki vientisos. 
Suplakame kiaušinių baltymus su vaniliniu cukrumi iki standžių, blizgančių putų.
Plaktą baltymą dedame į šokoladinius kiaušinių trynius ir atsargiai išmaišome.
Įjungiame orkaite ir įkaitiname iki 200C.
Gautą masę supilame į 26cm skersmens torto formą. 
Sulaužome antrą plytelę šokolado ir gabaliukus įspaudžiame į tešlą.
Sudėliojame avietes, jas taip pat įspaudžiame į tešlą
Aš kepiau 20 min. įjungusi šildymą iš apačios + ventiliatorius.
Kepant mažesnėje ir aukštesnėje formoje reiktų kepti keletą minučių ilgiau. O keksiukų formelėse gali užtekti ir 12-15 min.

Desertas gaunasi traškus iš viršaus, bet skystas viduje. Prie jo puikiai tinka ledai, grietinėlė, riešutų drožlės. Jis tikrai pakelia nuotaiką ir greit ištirpsta lėkštelėse :)

Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą