2014 m. lapkričio 16 d., sekmadienis

Makaronai su špinatais

Paskutinį pusmetį smarkiai besikeičiantys mitybos įpročiai, pakoregavo ir maisto gamybos ritmą. Karštą maistą ruošiu gana gerai. Šiandien, už lango pučiant šaltam vėjui ir temperatūrai artėjant prie 0C, gaminu makaronus.
makaronai, spinatai, vakariene

Reikės:
- 500g. kieto grūdo makaronų
- 400g. špinatų (naudojau šaldytus)
- 10g. sviesto (galima keisti aliejumi)
- 2 vidutinio dydžio svogūnai
- sauja tarkuoto parmezano
- 20g. sūrio su baltuoju pelėsiu
- šviežiai malti pipirai
- druska
- šaukštas grietinės (galima keisti 3-4 šaukštais vandens)

Gaminame:

Pradedu ruošti nuo padažo: supjaustome svogūną smulkiais kubeliais. Įkaitiname keptuvę ir dedame gabalėlį sviesto (ar aliejaus). Sulaukiame kol įkais ir sudedame svogūnus. Pabarstome trupučiu druskos ir pipirų, uždengiame ir paliekame kepti kol svogūnai pradės darytis permatomi.
Sudedame virti makaronus. Paprastai aš makaronus verdu iki al dente būsenos, tai trunka ~9 minutes, bet siūlau visada pasitikrinti rekomendacijas ant pakelio, nes svarbu nepervirti.
Grįžtame prie padažo. Į keptuve prie svogūnų sudedame špinatus. Paliekame pakepti kol suminkštės. Jei naudosite šaldytus tai truks ~ 5-6 min., švieži suminkštėja per 1-2 min. 
Suminkštėjus špinatams, paragaujame, jei trūksta dar įberiame druskos ir pipirų. Dedame grietinę (arba vandenį) ir gerai išmaišome. 
Į padažą sudedame tarkuotą parmezaną ir sūrio su baltuoju pelėsių smulkius gabalėlius. Uždengiame ir paliekame sūrius padaže kaitintis ~ 2-3 min. 
Makaronai jau turėjo išvirti, nupilame vandenį ir makaronus suverčiame į keptuvę. Viską gerai išmaišome, padažas turėtų gražiai pasiskirstyti tarp makaronų.

Tokia vakarienė labai griet paruošiama, užtrukau ~ 20min. 

Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą