2013 m. spalio 7 d., pirmadienis

Vištiena su morkomis ir burokeliais

Pastaruoju metu tiesiog negaliu praeiti pro kepintas morkas ir marinuotus burokėlius, o šaldytuve turiu šviežių mažųjų vištienos file. Beje pastarųjų dažnai vengiama be reikalo, jos būna sultingesnės ir jų nereikia smulkinti.
vistiena su morkomis ir burokeliais

Reikės:
- 600g. mažųjų vištienos file
- 2 didelės morkos
- puslitris obuolių sultyse marinuotų burokėlių (gali būti ir kitokie, svarbu, kad ne sūrūs)
- 1 šaukštas grietinės (nebūtina)
- 1 šaukštelis pomidorų pastos (nebūtina, arba galima keisti kečiupu)
- truputi alyvuogių aliejaus
- šviežiai maltų pipirų
- truputi druskos
- truputi cukraus
- saldžiosios paprikos milteliai
- 1/3 stiklinės vandens

Gaminame:
Sutarkuojame morkas stambia (burokine) tarka.
Įkaitiname keptuvėje alyvuogių aliejų, sudedame tarkuotas morkas. Jas pabarstome pipirais ir druska. Uždengiame ir paliekame pakepti ~ 2-3min.
Pašilusias morkas išmaišome ir ant viršaus sudedame vištienos file gabalėlius (aš jų nesmulkinu). Viską pabarstome pipirais, druska, cukrumi, saldžiosios paprikos milteliais, supilame vandenį. Uždengiame ir paliekame troškintis ~10-15min.
Į lėkštes susidedame marinuotus burokėlius, šalia iš keptuvės išžvejojame vištienos file gabalėlius ir sudedam į lėkštes.
Į keptuvę ant morkų įdedame grietinę ir pomidorų pastą ir viską išmaišome. Pakepam dar 2-3min. ir sudedam į lėkštes.

Puiki, naminė vakarienė gaunasi per pusvalandį.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą