Savaitgalio desertui - varškės pyragas. Receptą pasiskolinau iš čia ir kai ką pakeičiau pagal savo skonį.
Reikės:
Tešlai
- 300g. miltų
- 150g. sviesto
- 50g. cukraus
- 1 šaukštas cinamono
- 1/2 kepimo miltelių
Kremo masei
- 500g. kreminės varškės
- 50g. cukraus
- 3 kiaušiniai
- 2 didelės saujos šaldytų aviečių
Gaminame:
Miltus, cukrų, cinamoną ir kepimo miltelius išmaišome dubenyje. Dedame smulkiai pjaustytą (tarkuotą) sviestą. Išmaišome masę taip, kad neliktų stambių sviesto gabalėlių. Aš tą darau su dviem peiliais arba kombainu.
Įjungiame orkaitę ir įkaitiname iki 180C.
Imame kepimo formą, aš naudoju 26cm skersmens torto formą. Jos dugną išklojame popieriumi.
~ 80% trupinių masės pilame į kepimo formą.
Gaminame kreminę masę. Varškę išmaišome su cukrumi ir kiaušiniais. Galiausiai suberiame avietes.
Kremą pilame ant trupinių masės esančios kepimo formoje.
Ant viršaus užberiame likusius trupinius ir vienodai paskirstome.
Kepame 70min.
Pyragą valgėme karštą. Skanus tiek vienas, tiek su ledais, tiek su spanguolių uogiene.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą