Reikės:
- 2 pilnų vištienos krūtinėlių (~600g.)
- 8 dideli pievagrybiai
- 2 dideli baklažanai (4 maži)
- balzamiko padažo
- 1 šaukštelis maltų saldžiųjų paprikų
- šviežiai maltų pipirų
- druskos
- cukraus
- čiobrelio
- 50g. sviesto
- alyvuogių aliejaus
- 3 skiltelės česnako
- marinuoti burokėliai obuolių sultyse
Gaminame:
Vištienos krūtinėlę padaliname į 4 dalis (pirmiausia atskiriame krūtinėlės puses, kiekvieną krūtinėlės pusę padaliname per puse).
Saldžiųjų paprikų miltelius, žiūpsnelį druskos, žiūpsnelį cukraus sudedame į dubenėlį. Išspaudžiame česnako skilteles, įpilame šlakelį alyvuogių aliejaus. Viską išmaišome. Šiuo mišiniu įtriname vištienos gabalėlius. Paliekame juos trumpai pastovėti (5-10min).
Įjungiame orkaitę ir ją įkaitiname iki 200C. Aš kepu naudoju kaitinimą iš apačios ir ventiliatorių.
Pasiruošiame daržoves. Pievagrybius pjauname per puse, baklažanus daliname į 4 dalis (jei mažesni per puse). Juos pabarstome druska ir paliekame 5 min.
Vištienos gabalėlius išdėliojame kepimo formoje, juos pabarstome šviežiai maltais pipirais. Saikingai pašlakstome alyvuogių aliejumi.
Šalia dedame baklažanų skilteles, jas pašlakstome balzamiko padažu ir alyvuogių aliejumi.
Į tą pačią kepimo formą sudedame pievagrybių puseles, pabarstome čiobreliais ir uždedame plonas sviesto riekutes.
Kišame kepimo formą į orkaitę ir kepame 30min.
Iškepusias daržoves ir vištieną valgėme su marinuotais burokėliais. Viską paruošti užtruko ~ 15-20min. ir dar 30min. palaukti kol viskas iškeps.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą