2013 m. lapkričio 26 d., antradienis

Vištiena su baklažanais ir pievagrybiais

Greitai paruošiama ir pastangų nereikalaujanti vakarienė tikras išsigelbėjimas. Vištiena tikrai tinka tokiems patiekalams. Tad kepame orkaitėje vištieną su baklažanais ir pievagrybiais.
kepta vistiena

Reikės:
- 2 pilnų vištienos krūtinėlių (~600g.)
- 8 dideli pievagrybiai
- 2 dideli baklažanai (4 maži)
- balzamiko padažo
- 1 šaukštelis maltų saldžiųjų paprikų
- šviežiai maltų pipirų
- druskos
- cukraus
- čiobrelio
- 50g. sviesto
- alyvuogių aliejaus
- 3 skiltelės česnako
- marinuoti burokėliai obuolių sultyse

Gaminame:
Vištienos krūtinėlę padaliname į 4 dalis (pirmiausia atskiriame krūtinėlės puses, kiekvieną krūtinėlės pusę padaliname per puse).
Saldžiųjų paprikų miltelius, žiūpsnelį druskos, žiūpsnelį cukraus sudedame į dubenėlį. Išspaudžiame česnako skilteles, įpilame šlakelį alyvuogių aliejaus. Viską išmaišome. Šiuo mišiniu įtriname vištienos gabalėlius. Paliekame juos trumpai pastovėti (5-10min).
Įjungiame orkaitę ir ją įkaitiname iki 200C. Aš kepu naudoju kaitinimą iš apačios ir ventiliatorių.
Pasiruošiame daržoves. Pievagrybius pjauname per puse, baklažanus daliname į 4 dalis (jei mažesni per puse). Juos pabarstome druska ir paliekame 5 min.
Vištienos gabalėlius išdėliojame kepimo formoje, juos pabarstome šviežiai maltais pipirais. Saikingai pašlakstome alyvuogių aliejumi.
Šalia dedame baklažanų skilteles, jas pašlakstome balzamiko padažu ir alyvuogių aliejumi.
Į tą pačią kepimo formą sudedame pievagrybių puseles, pabarstome čiobreliais ir uždedame plonas sviesto riekutes.
Kišame kepimo formą į orkaitę ir kepame 30min.

Iškepusias daržoves ir vištieną valgėme su marinuotais burokėliais. Viską paruošti užtruko ~ 15-20min. ir dar 30min. palaukti kol viskas iškeps.

Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą