Jei pamatysite parduotuvėje gražių sunokusių figų rekomenduoju pasigaminti sumuštinius pusryčiams.
Reikės:
- 4-5 figų
- saujos aviečių (nebūtina, jos suteikia rūgštumo. Galima keisti šilauogėmis)
- šviesios duonos 6-8 karštiems sumuštiniams
- philadelfijos sūrio
- šaukšto rudojo cukraus (galite keisti baltu, arba karamelės sirupu)
Gaminame:
Puse duonos riekučių aptepame philadelfijos sūriu. Pabarstome cukrumi.
Sudėliojame avietes, jų nepadauginkite, nes bus rūgštu.
Ant aviečių sudėliojame figos skilteles, man reikėjo 1/2 figos vienam sumuštiniui.
Sumuštinį uždarome kita rieke duonos ir kepame sumuštinių keptuvėje kol apskrunda.
Skonis labai gaivus ir aromatingas.
Skanaus!
2014 m. lapkričio 16 d., sekmadienis
Makaronai su špinatais
Paskutinį pusmetį smarkiai besikeičiantys mitybos įpročiai, pakoregavo ir maisto gamybos ritmą. Karštą maistą ruošiu gana gerai. Šiandien, už lango pučiant šaltam vėjui ir temperatūrai artėjant prie 0C, gaminu makaronus.
Reikės:
- 500g. kieto grūdo makaronų
- 400g. špinatų (naudojau šaldytus)
- 10g. sviesto (galima keisti aliejumi)
- 2 vidutinio dydžio svogūnai
- sauja tarkuoto parmezano
- 20g. sūrio su baltuoju pelėsiu
- šviežiai malti pipirai
- druska
- šaukštas grietinės (galima keisti 3-4 šaukštais vandens)
Gaminame:
Pradedu ruošti nuo padažo: supjaustome svogūną smulkiais kubeliais. Įkaitiname keptuvę ir dedame gabalėlį sviesto (ar aliejaus). Sulaukiame kol įkais ir sudedame svogūnus. Pabarstome trupučiu druskos ir pipirų, uždengiame ir paliekame kepti kol svogūnai pradės darytis permatomi.
Sudedame virti makaronus. Paprastai aš makaronus verdu iki al dente būsenos, tai trunka ~9 minutes, bet siūlau visada pasitikrinti rekomendacijas ant pakelio, nes svarbu nepervirti.
Grįžtame prie padažo. Į keptuve prie svogūnų sudedame špinatus. Paliekame pakepti kol suminkštės. Jei naudosite šaldytus tai truks ~ 5-6 min., švieži suminkštėja per 1-2 min.
Suminkštėjus špinatams, paragaujame, jei trūksta dar įberiame druskos ir pipirų. Dedame grietinę (arba vandenį) ir gerai išmaišome.
Į padažą sudedame tarkuotą parmezaną ir sūrio su baltuoju pelėsių smulkius gabalėlius. Uždengiame ir paliekame sūrius padaže kaitintis ~ 2-3 min.
Makaronai jau turėjo išvirti, nupilame vandenį ir makaronus suverčiame į keptuvę. Viską gerai išmaišome, padažas turėtų gražiai pasiskirstyti tarp makaronų.
Tokia vakarienė labai griet paruošiama, užtrukau ~ 20min.
Skanaus!
2014 m. rugsėjo 11 d., ketvirtadienis
Salotos su arbūzu ir feta
Atėjus rudeniui grįžtu ir aš su tikrai lengvu receptu. Siūlau pasinaudoti galimybe kol parduotuvėje vis dar galima rasti skanių arbūzų ir pamėginti lietuvių skoniui neįprastą derinį.
Reikės
- 400-500g. arbūzo
- 1 prinokusio avokado
- 100g. fetos sūrio
- 1 nedidelio svogūno
- šviežiai maltų pipirų
- aštraus mangų padažo
Gaminame:
Viską supjaustome kubeliais ir sudedame į lėkštes. Užberiame truputi pipirų ir užpilame aštraus mangų padažo.
Gaiviai, greitai, neįprastai ir skaniai :)
Skanaus!
Reikės
- 400-500g. arbūzo
- 1 prinokusio avokado
- 100g. fetos sūrio
- 1 nedidelio svogūno
- šviežiai maltų pipirų
- aštraus mangų padažo
Gaminame:
Viską supjaustome kubeliais ir sudedame į lėkštes. Užberiame truputi pipirų ir užpilame aštraus mangų padažo.
Gaiviai, greitai, neįprastai ir skaniai :)
Skanaus!
2014 m. kovo 30 d., sekmadienis
Salotos su lašiša ir špinatais
Sekmadienio pietums gaminu vitaminų dozę - salotos su špinatais, ridikėliais ir lašiša.
Reikės:
- 150g. sūdytos lašišos
- 100g. iceberg salotų
- skardinės juodųjų alyvuogių (nebūtina)
- 1 pomidoro
- 2 nedidelių agurkų
- 10-14 ridikėlių
- 100g. mažų špinatų lapelių
- 1 raudonos paprikos
- 1 citrinos
- 50g. fetos sūrio (nebūtina)
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus (nebūtina)
Gaminame:
Suplėšome salotas ir sudedame į lėkštes. Ant viršaus dedame špinatų lapelius (aš jų nesmulkinu).
Susipjaustome agurką, papriką stambiais kubeliais ir sudedame į lėkštes.
Ridikėlius pjaustome griežinėliais, pomidorus skiltelėmis - jie taip pat keliauja į lėkštes.
Ant viršaus dėliojame sūdytos lašišos gabalėlius ir alyvuoges.
Viską pašlakstome citrinos sultimis ir pabarstome fetos sūrio trupiniais.
Viską dar galima pagardinti alyvuogių aliejumi, nors man užtenka citrinos sulčių.
Skanaus!
Reikės:
- 150g. sūdytos lašišos
- 100g. iceberg salotų
- skardinės juodųjų alyvuogių (nebūtina)
- 1 pomidoro
- 2 nedidelių agurkų
- 10-14 ridikėlių
- 100g. mažų špinatų lapelių
- 1 raudonos paprikos
- 1 citrinos
- 50g. fetos sūrio (nebūtina)
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus (nebūtina)
Gaminame:
Suplėšome salotas ir sudedame į lėkštes. Ant viršaus dedame špinatų lapelius (aš jų nesmulkinu).
Susipjaustome agurką, papriką stambiais kubeliais ir sudedame į lėkštes.
Ridikėlius pjaustome griežinėliais, pomidorus skiltelėmis - jie taip pat keliauja į lėkštes.
Ant viršaus dėliojame sūdytos lašišos gabalėlius ir alyvuoges.
Viską pašlakstome citrinos sultimis ir pabarstome fetos sūrio trupiniais.
Viską dar galima pagardinti alyvuogių aliejumi, nors man užtenka citrinos sulčių.
Skanaus!
2014 m. kovo 27 d., ketvirtadienis
Karštas sumuštinis su varške ir špinatais
Varškė ir špinatai senai žinomi kaip puikus derinys. Taigi gerai ryto pradžiai karšti sumuštiniai su klasikiniu deriniu.
Reikės:
- 250g. liesos varškės
- 2 kiaušiniai
- 200g. šviežių špinatų lapelių
- šviesios duonos
- šviežiai maltų pipirų
- trupučio druskos
Gaminame:
Į varškę įmaišome kiaušinius, įberiame truputį druskos ir pipirų.
Vieną pusę duonos apskrudiname.
Darome sumuštinukus: ant neskrudintos duonos pusės dedame po saują špinatų, ant špinatų varškės masę.
Kišame sumuštinius į orkaitę (200 C) ir kepame ~15-20min.
Norint suteikti daugiau gaivumo ant iškepusių sumuštinių galima uždėti riekutę pomidoro.
Skanaus!
Reikės:
- 250g. liesos varškės
- 2 kiaušiniai
- 200g. šviežių špinatų lapelių
- šviesios duonos
- šviežiai maltų pipirų
- trupučio druskos
Gaminame:
Į varškę įmaišome kiaušinius, įberiame truputį druskos ir pipirų.
Vieną pusę duonos apskrudiname.
Darome sumuštinukus: ant neskrudintos duonos pusės dedame po saują špinatų, ant špinatų varškės masę.
Kišame sumuštinius į orkaitę (200 C) ir kepame ~15-20min.
Norint suteikti daugiau gaivumo ant iškepusių sumuštinių galima uždėti riekutę pomidoro.
Skanaus!
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)